El lector escriu

El debat de la sanitat i les infermeres

El dia 5 de març el programa .Cat, de TV3, dedicava un debat a l'impacte que la crisi ha tingut sobre el nostre servei públic de salut. A la taula, no hi havia cap infermera. Un cop més, sembla que l'opinió de les 40.000 professionals que atenem la salut de la nostra comunitat no aporta res, segons el parer dels responsables d'aquest espai televisiu.

Hi ha moltes necessitats a atendre quan parlem de la salut de la nostra comunitat. Unes es resolen des del criteri d'un metge, moltes altres amb el criteri d'una infermera o amb el criteri dels usuaris, que són els destinataris de l'atenció. Tots els professionals de la salut tenen visions úniques que aporten idees sobre les quals reflexionar a l'hora de fer que el sistema funcioni.

.Cat va respondre amb negatives als múltiples oferiments fets amb antelació pel Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) per facilitar-los contactes d'infermeres que poguessin participar a títol individual en el debat.

El resultat va ser una taula formada a partir d'una anàlisi parcial del sistema de salut. Mostrant només una part de la realitat impedim un debat realista i posem obstacles per resoldre els reptes i problemes que afrontem.

Un cop més, van tractar de silenciar-nos. Una situació que, malgrat la persistència d'alguns mitjans per perpetuar-la, les infermeres ens neguem a acceptar.

No estem disposades que ens tanquin la boca. Les infermeres vetllem per la salut dels ciutadans i hem de poder dir-hi molt a l'hora de dissenyar el sistema, gestionar-lo i fer-lo funcionar. No diguem ja a l'hora d'opinar sobre si va bé o malament.

Per tot això, hem endegat accions necessàries per elevar la nostra queixa al Parlament de Catalunya, a la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i demés organismes competents. La televisió pública, segons diu el seu propi web corporatiu, “ha de vetllar per la veracitat, el rigor, la pluralitat i l'equilibri”. Creiem que en aquesta missió, el .Cat del passat dia 5 va fallar i hauria de donar explicacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia