Editorial

Una mica més que suport moral

Les paraules de suport de l'empresari Víctor Grífols al president Mas representen alguna cosa més que un testimoni individual en favor de la consulta i de la fermesa política necessària per tirar endavant els reptes i objectius marcats. En un context polític en què l'empresariat es mostra majoritàriament reticent a manifestar-se sobre el procés, tant pel que fa a la consulta com, sobretot, respecte de la independència, les paraules d'un dels emprenedors més importants del país, i un dels líders mundials del seu sector, són un gest d'empatia i alhora d'ànim no només per al lideratge polític, sinó també per al món empresarial.

Tot i que les grans patronals i els seus líders, i també alguns empresaris destacats, han mostrat una hostilitat indissimulada a la independència i al dret a decidir, no hi ha dubte que la majoria del teixit emprenedor català és força receptiu, si no directament favorable, a les aspiracions nacionals. El que seria estrany és que una part tan destacada d'una societat com és l'empresarial caminés amb el pas canviat respecte de la majoria social. La prudència política com a actitud no és qüestionable des del punt de vista empresarial, perquè els negocis es juguen molt en el dia a dia, i les relacions comercials amb Espanya conformen una part important d'aquesta quotidianitat. Però cada cop són més les veus que, des d'aquest món, senten que no poden girar l'esquena al país on viuen, i amb prudència, però amb determinació, van fent gestos i passes. La imperiosa necessitat que un procés tan decisiu sigui transversal no es pot resoldre sense el suport empresarial, majoritàriament implícit i cada cop més desacomplexadament explícit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia