Barça

Rosell va firmar un pacte amb els Boixos Nois

La filosofia del document era establir les bases d'una futura grada d'animació des del respecte institucional i la intolerància expressa a la violència

El president del Barça va negar en la precampanya el document que va subscriure el 2010 amb 10 grups d'animació

L'actual president del FC Barcelona, Sandro Rosell, va signar, durant la campanya electoral del 2010, un document d'intencions per crear la grada d'animació amb els Boixos Nois i nou grups més, sempre des del compromís de la tolerància zero amb la violència. El document, fet públic per l'emissora Catalunya Ràdio, va ser signat el 16 de maig del 2010, poc abans de les eleccions a la presidència del Barça. Durant aquella campanya electoral, Rosell va negar repetidament l'existència d'aquest pacte.

En realitat, des de la directiva del Barcelona s'havia negat l'existència de l'acord fins fa pocs dies, quan arran del llançament d'una bengala durant el partit coper contra el Reial Madrid (26 de febrer) es va descobrir que des del club es fomentava des del gener del 2013 la venda a molt baix cost (10 euros) de 110 entrades destinades a determinats grups de seguidors. Aleshores, Sandro Rosell va admetre l'error d'haver arribat a aquest tipus de pacte i va posar punt final a una creació en el futur d'aquesta grada d'animació.

A més de pels Boixos Nois, el document està signat per nou grups més, fonamentalment els que ahir van fer públic un comunicat anunciant una ‘vaga d'animació' al Camp Nou fins a finals de temporada.

La filosofia del document era establir les bases d'una futura grada d'animació des del respecte institucional i la intolerància expressa a la violència. També es concretaven diferents assumptes, com el finançament de l'estructura organitzativa dels grups. Amb aquests recursos, aquest grup d'aficionats gestionarien l'organització dels desplaçaments i els elements d'animació als estadis (pancartes, etc.). També s'estipulava en el document, de sis pàgines, ajudes en una línia de mercadotècnia i la ubicació d'un bar al Camp Nou pròxim a la boca on se situarien aquests aficionats a l'Estadi.

Fonts del club blaugrana han informat que el model d'animació que es va estudiar implantar és el mateix que des de fa temps funciona al Palau Blaugrana i que al document en qüestió s'estipulava expressament una tolerància zero a la violència.

El projecte de la grada d'animació va ser desterrat pel club barcelonista a l'octubre del 2012, després que els Mossos d'Esquadra elaboressin un informe en el qual constataven la impossibilitat de garantir la seguretat. El club barcelonista ja ha anunciat la voluntat d'augmentar el nombre de controls als espectadors als accessos al camp per evitar problemes futurs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.