Futbol català

L'Olot, frenat per l'Europa

Futbol. 3a divisió. Un gol de falta directa de Javi Lara (52') provoca la segona derrota dels garrotxins en la lliga. Els olotins continuen líders destacats, però ara amb 4 punts d'avantatge

OLOT0

EUROPA1

L'Olot no va aconseguir el seu propòsit de distanciar-se de 10 punts de l'Europa i ha vist com l'equip barceloní, segon, se li ha acostat a 4 punts. Tot això gràcies a un únic gol de Javi Lara, que en els primers compassos de la segona meitat va transformar una falta directa que va resoldre un duel molt equilibrat en què l'empat no hauria estat un mal negoci ni tampoc un resultat injust. Va ser tot just la segona derrota del curs per als garrotxins, que continuen manant en la lliga i mirant-se les coses des d'una perspectiva envejable.

Ni locals ni visitants, equips acostumats a tenir la pilota i a dominar el tempo del partit, van aconseguir fer-se amb el control a l'inici. Els nervis i l'excessiu respecte mutu van convertir el partit en un duel sense excessives ocasions; les poques aproximacions a l'àrea però, van tenir color escapulat. Cano, a la sortida d'un córner, va tenir la primera opció clara d'avançar els locals en el marcador (19'), igual que ho podria haver fet Òscar Muñoz si no hagués definit excessivament alta una excepcional jugada de Javi Lara (32'). Dues tímides arribades en l'últim minut van ser les úniques notícies en atac d'un Olot que no es trobava còmode sobre el terreny de joc i que no aconseguia connectar amb Uri i Carlitos.

A l'inici de la segona part, una genialitat de Javi Lara –va clavar una falta directa provocada per Camacho– va sacsejar del tot un partit que semblava que havia perdut un punt d'intensitat. Després de l'1-0, però, el partit es va decantar clarament cap a la porteria de l'Europa, amb un Olot que es va fer amo i senyor de la pilota. Rafa Leva, però, només va haver d'intervenir un cop –després d'una rematada de cap de Roger (65')– per salvar el seu equip, mostra clara que, tot i veure's acorralat, l'Europa no va patir en excés durant el setge visitant. Abans, Uri havia enviat un xut a fora després d'una passada de Carlitos (57').

EUROPA: Rafa Leva; Édgar, Víctor Duran, Cano, León; Valderas, Guzman, Javi Lara; Camacho (Rovira, 80'), Delmàs (Diego, 75') i Óscar Muñoz (Epitié, 68'). OLOT: Óscar; Peña, Abel, Carlos Martínez, Uri Santos, Roger, Vallès, Hostench, Freixa, Raül (Roca, 60') i Francolí. GOLS: 1-0 (62') Javi Lara. ÀRBITRE: Muñoz Vaquero (Terrassa). T.G.: Als locals Rafa Leva, Víctor Duran, León i Javi Lara; als visitants Abel, Uri Santos i Roca. PÚBLIC: Uns 1.600 espectadors.
Si l'Olot no ha pogut fer un gran partit és perquè nosaltres no li ho hem permès
Pedro Dólera
tècnic de l'europa
Ens ha faltat una mica d'ordre en atac. Hem creat alguna ocasió, però menys que altres vegades
Àlex Terma
ENTRENADOR DE L'OLOT
L'Europa ha estat molt intens en defensa i ha esperat les nostres errades per contraatacar o la seva oportunitat en l'estratègia

Reaparició de Jordi Roca

Àlex Terma va fer sortir durant la segona meitat el mitja punta Jordi Roca, que ja ha superat uns problemes físics que el martiritzaven des de la temporada passada. Aquest curs, Roca havia jugat fins ahir 159 minuts repartits en sis partits, sempre en petites dosis (la vegada que més, 33 minuts al camp del Júpiter). Roca va començar la temporada amb problemes en el pubis i posteriorment va patir un trencament muscular. De fet, dels onze últims partits, el jugador només havia disputat 29 minuts a Manlleu el passat 11 de novembre, que va ser quan es va tornar a lesionar.