Opinió

A la tres

Preparats, i a l'una

“L'ofensiva que toca de ple càrrecs electes hauria de tenir l'efecte contrari que esperen els que la impulsen

Divendres va passar el que un dia o altre havia de passar, i la cosa no ha fet res més que començar. Va ser una petita, una minsa victòria dels que han optat per fer de la justícia l'única via per afrontar l'independentisme en lloc de fer-ho com es faria en qualsevol país democràtic, que és des de la política. Amb l'ordre de detenció de l'alcaldessa de Berga s'ha volgut posar el focus en els Mossos d'Esquadra amb l'objectiu de provocar un nou front de tensió entre la CUP i Junts pel Sí per dividir-los i debilitar el procés. Aquesta és la victòria que busca Rajoy, sabedor que JxSí i la CUP tenen un objectiu comú, però difereixen en la manera d'arribar-hi, i una d'aquestes diferències és com i quan desobeir.

És aquí on cal fer un exercici d'intel·ligència, de saber posar al davant l'objectiu comú i no caure en el parany que ha anat teixint en els darrers anys el govern del PP amb el suport inequívoc de socialistes i dels de Rivera. L'ofensiva judicial que fins ara es jugava als despatxos i que ara ja toca de ple càrrecs electes hauria de tenir l'efecte contrari que esperen els que la impulsen. Davant la persecució d'alcaldesses que pengen estelades als balcons en compliment d'acords de plens o de regidors perseguits per haver aprovat mocions a favor de declaracions adoptades pel Parlament; davant el processament de l'expresident de la Generalitat i de tres exconsellers més per haver posat les urnes el 9-N o davant la possible inhabilitació de la presidenta del Parlament per haver permès el debat democràtic a la cambra cal una resposta unitària, sense fissures. S'ha de buscar l'efecte contrari del que pretenen els que insten aquesta persecució per sumar, per fer créixer la base de l'independentisme; fer valer que l'objectiu no és cap altre que desconnectar d'un país que persegueix el debat de les idees, la llibertat d'expressió i la consulta democràtica. Per aconseguir-ho cal mantenir la unitat d'acció, també de resposta. És fonamental, i d'aquesta unitat dependrà que el full de ruta traçat segueixi endavant aliè a les trampes que durant les pròximes setmanes i mesos aniran apareixent pel camí. Cal estar preparats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia