Opinió

LA CRÒNICA

Una nit de vins i més

En Gerard Jané és la quarta generació de Jané Ventura, l'històric celler del Vendrell. Hereu d'una particular manera d'entendre la vinya i el vi, Jané està obrint moltes portes –o ampolles– en els últims mesos. Després de presentar el seu nou i sensual Sempreviva, un monovarietal de malvasia de Sitges captivador, fa uns quants dies va obrir les primeres ampolles dels dos vins de la col·lecció Finca Els Camps (negre i macabeu) que van guanyar la medalla d'or en l'últim Concurs de Vins de la Denominació d'Origen Penedès. Ho va fer acompanyat de Jordi Guillem, el xef del restaurant Lo Mam de Calafell, en un maridatge d'estrelles, en un entorn ideal per a l'ocasió.

Unes hores després d'haver penjat la convocatòria a les xarxes, Mas Llagostera ja tenia el menjador principal de la sala Mas Llagostera Experience ple. “Va ser com si la gent estigués esperant l'ocasió per tastar els vins del Gerard i els plats del Jordi junts”, diu el propietari de la masia rural, Pere Solé.

Com sempre, Gerard Jané va voler acompanyar cada vi amb la seva música i va triar unes àries introductòries per a cada tast. El cava DO no va ser l'únic que va despertar el sentit musical d'aquesta trobada.

Jané és dels elaboradors del Penedès que busquen despertar els sentits i quan parla de sentits parla de tots. La vista, l'olfacte, el paladar i l'oïda són els que participen en els tastos de Jané Ventura. I aquesta ocasió no va ser excepcional per això. I alhora va ser-ho. Més de cent persones en una convocatòria inspiradora per preparar el paladar per als vins que venen a l'històric celler del Vendrell. Vins joves i frescos, i passos per fusta oberts a noves experiències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.