Reforma laboral amb l'atur disparat

L'atur registrat va créixer el mes passat de més de les 100.000 persones que havia pronosticat perquè ens anéssim fent a la idea el ministre de Treball, Celestino Corbacho: ja s'ha sobrepassat la xifra simbòlica dels quatre milions de persones sense feina a l'Estat espanyol, en un any s'ha multiplicat per quatre el nombre de desocupats que cobren la prestació assistencial perquè ja han esgotat la contributiva, i el govern estatal reconeix que la destrucció de treball no acabarà almenys fins que arribi l'estiu.

Es trigarà anys a crear l'ocupació necessària per compensar els milions de llocs de treball que s'estan destruint amb aquesta crisi, i això posa de manifest que les apel·lacions a la necessitat de reformar el sistema de pensions perquè siguin viables d'aquí a trenta anys sonen a burla a qui està preocupat per si algun dia tornarà a tenir feina.

Amb aquest panorama, el consell de ministres de divendres plantejarà una reforma del mercat laboral. Corbacho ha repetit que en la proposta que plantejarà a patronal i sindicats no hi figurarà l'abaratiment de l'acomiadament, però amb el precedent de la seva negativa rotunda a retardar la jubilació caldrà veure els papers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.