opinió

La Rambla de Barcelona

Trobo que tal com està, està prou bé

La Rambla de Barcelona deu ser un dels passeigs de ciutats mediterrànies més concorreguts. Un passeig pel qual, durant gairebé tot el dia, s'hi passeja moltíssima gent. No cal dir el que passa quan el Barcelona, el club de futbol, juga a casa un partit internacional. Gairebé sempre hi vénen estrangers des d'un dia abans fins un dia després del partit. Jo diria que tothom que ve a Barcelona per feina o per turisme es passeja per la Rambla. És ben evident que els turistes que s'aturen a la ciutat en un descans d'un creuer, tots, baixen dels vaixells i caminen Rambla amunt i Rambla avall. És el més lògic i, sens dubte, és molt agraït.

Jo trobo que, tal com està la Rambla, està prou bé i no cal –em sembla– pensar que cal canviar algunes coses de la seva secció. És important que els arbres estiguin ben cuidats i jo crec que ho estan. La rambla de les Flors, anomenada així perquè hi ha parades de flors, crec que està molt i molt bé. Cada u té la parada com vol. Són senzilles i em sembla que prou útils pel servei que han de fer. No és que em sembli malament l'esforç que va fer l'Ajuntament per millorar el tipus de parada i que ara l'utilitza una de les floristes més antigues de la Rambla, la Carolina. Però també em sembla que la despesa que obligaria a fer un criteri d'uniformitat seria excessiva. Les coses estan prou bé tal com estan i em penso que hi poden continuar.

El que sí em sembla que caldria reconsiderar és que a les tardes les parades de flors estiguin tancades. És molt lògic a l'hivern perquè el dia és molt curt i no crec que sigui bona cosa haver de veure les flors amb llum artificial. Per poca estona, segurament, no val la pena d'obrir-les. En canvi, així que el dia s'allarga, les parades de flors podrien obrir-se a les tardes també. Dic això perquè crec que les floristes són uns dels elements que enriqueixen més la qualitat urbana de la Rambla. La Rambla, sense la rambla de les Flors, no seria ella mateixa.

Un altre punt interessant de la Rambla és la part de més avall, quan s'han acabat les parades i els quioscos i la Rambla s'eixampla molt, més o menys del carrer de l'Arc del Teatre en avall. I és interessant perquè la seva dimensió permet organitzar-hi altres activitats. Al llarg dels anys, hi he vist fires sobre diversos temes i tots sempre m'han semblat suggeridors. Deixar a la imaginació de les generacions que vénen la possibilitat d'altres activitats, em sembla una bona decisió.

(*) Arquitecte



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.