«Model Corbacho»: subvenció d'acomiadaments

En el penúltim document de treball sobre el mercat laboral que el govern espanyol va presentar a sindicats i patronal, es parlava de buscar la manera de treure més profit al contracte de foment de la contractació indefinida, en desús malgrat que ofereix descomptes en la Seguretat Social i un cost per acomiadament més barat. En el document que va presentar dilluns es concreta la idea, encara que d'una manera tan confusa que des del Ministeri de Treball van haver de sortir a explicar el que s'hi insinua: es tracta d'oferir a les empreses que el 40% del cost de l'acomiadament dels treballadors amb aquest contracte el pagui el Fons de Garantia Salarial.

Pel ministre de Treball, Celestino Corbacho, significa haver trobat la quadratura del cercle de rebaixar el que paguen les empreses sense retallar els drets dels treballadors... això sí, augmentant les despeses de la Seguretat Social. Segons la ministra d'Economia, Elena Salgado, no s'abarateix l'acomiadament, sinó que s'intenta impulsar la contractació indefinida. Es parla molt de si en la reforma laboral que es discuteix s'incorporaran elements del model alemany –com ara reduir jornada i compensar-ho cobrant parcialment de l'atur– i del model austríac –creació d'un fons per als treballadors que aquests cobrarien si fossin acomiadats–, però en el fons el que proposa el govern espanyol és ampliar un model fracassat, el d'oferir a les empreses menys despeses pels contractats de manera indefinida i menys despeses quan els acomiadin. Tot a càrrec de la caixa de la Seguretat Social, aquesta que diuen que està tan delicada per haver d'anunciar que les jubilacions als 65 anys són espècies en vies d'extinció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.