Un Sant Jordi marcat pel Constitucional i les consultes

Catalunya celebra avui una altra diada de Sant Jordi que, amb el permís de la meteorologia, es preveu que torni a ser una de les jornades cíviques i festives –malgrat que és un dia laborable– més importants de tot l'any. Els catalans sortiran a milers de nou al carrer per comprar i regalar llibres i roses, però també per passejar, en una diada que no té similituds arreu del món.

Aquest Sant Jordi, però, és, certament, una mica diferent dels dels darrers anys. I no pas perquè per primer cop tinguin un cert protagonisme els llibres digitals i per la dimensió internacional que pren la diada –això també–, sinó perquè aquesta vegada ve marcat per la incertesa que plana sobre la vida política catalana arran de tota la polèmica sobre el Tribunal Constitucional i la sentència sobre l'Estatut, que ja es veu a venir –i ara més que mai– que escapçarà articles molt importants per a l'autogovern, els símbols del país o per a la llengua catalana.

També és un Sant Jordi diferent per la coincidència amb la celebració de la tercera onada de les consultes per a la independència. A moltes poblacions, doncs, s'aprofitarà l'efervescència de la diada per intentar captar vot anticipat i aconseguir així el màxim de participació en un procés àmpliament popular que, com la diada de Sant Jordi, és també únic arreu del món.

Tot i això, no s'ha d'oblidar que els principals protagonistes de Sant Jordi tornaran a ser les roses i els llibres. La jornada és clau per al sector de l'edició, que hi fa bona part de les seves vendes. Un sector que ha començat a afrontar, encara que sigui a poc a poc, però de manera seriosa, l'arribada de les noves tecnologies amb els llibres digitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.