opinió

La gimnàstica de la llibertat

El clam d'un poble mai és qüestionable, perquè hi resideixen els seus sentiments i projectes de futur, i tal com deia Noam Chomsky, si no creus en l'esperança faràs que no hi hagi esperança

A Esquerra considerem que aquestes consultes són petits espais d'exercici de la sobirania plena i encaixen de ple amb el nostre programa polític de construcció nacional

Aquest 25 d'abril més d'un milió tres-cents mil ciutadans del Principat han estat convidats a expressar-se lliurement sobre el futur del nostre país. En aquesta tercera onada de consultes, el Camp de Tarragona pren un especial protagonisme amb un conjunt global de 28 pobles i ciutats que han organitzat referèndums per aquesta data. Justament, perquè el Camp de Tarragona hi té molt a dir, la Coordinadora Nacional li ha reconegut el mèrit i ha establert la seva central de recompte de vots a Reus.

Les consultes del 25-A són, indiscutiblement, un exercici de radicalitat democràtica. Prova d'això és que no hi ha hagut ningú que s'hagi atrevit a qüestionar aquestes consultes, sense caure en el parany de vulnerar un dels principis bàsics de la democràcia, que és el procés participatiu. Un valor indispensable i fonamental per a Esquerra, motiu pel qual sempre ha expressat, sense vacil·lacions, la seva adhesió als referèndums populars i se'n sent partícip.

Esquerra Republicana de Catalunya, des del més profund respecte a les plataformes ciutadanes i a la societat civil que ha estat organitzant en cada població la seva consulta, hem estat amatents a tot aquest procés i hem encoratjat els nostres militants a sumar-s'hi. Des d'aquí el meu agraïment per la seva resposta positiva.

Des de tots els àmbits de la societat i de les formacions polítiques no hi ha hagut una implicació amb la mateixa rotunditat i sintonia que la d'Esquerra. Hi ha qui ha preferit desencoratjar, posant en dubte la idoneïtat o conveniència del procés consultiu, intentant banalitzar l'esforç i desmereixent la seva utilitat. Però el clam d'un poble mai és qüestionable, perquè hi resideixen els seus sentiments i projectes de futur, i tal com deia Noam Chomsky, si no creus en l'esperança faràs que no hi hagi esperança. Esquerra Republicana té en el seu ADN la llibertat per damunt de tot.

A Esquerra considerem que aquestes consultes són petits espais d'exercici de la sobirania plena i encaixen de ple amb el nostre programa polític de construcció nacional que consisteix a anar forjant una majoria social predisposada a fer possible un estat sobirà. La jornada del 25 d'abril és un pas més que ens apropa a fer possible que en la propera legislatura es convoqui tota la ciutadania de Catalunya a una consulta, dins el marc de les lleis que s'aproven al Parlament. Demà, diumenge, com deia el nostre eurodiputat Oriol Junqueras, és un entrenament de «gimnàstica autodeterminista» que ha de servir als catalans perquè estiguin preparats per al moment de la veritat. El 25 d'abril, vota «sí».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.