Opinió

A la tres

Retratar-se

“La resposta al clam d’ahir, Iceta, Ábalos i Borrell, no és pas retratar-se al costat de Rivera i Casado; és que Sánchez despengi el telèfon

Quan més de vuit-cents dels nou-cents quaranta i pocs alcaldes de Catalunya es troben a Palau per clamar que la sentència de l’1-O és injusta, és que hi ha un problema i no pas cap fractura social. Quan el president d’un govern i el seu vicepresident han de defensar “el diàleg i la democràcia”, és que hi ha un problema. I quan milers i milers –i milers– de catalans surten al carrer per demanar simplement “Llibertat!”, és que hi ha un problema. I un problema majúscul. Un problema que no es resol ni desplegant una bandera espanyola de mil metres quadrats (a això de veure qui tenia la bandera més gran ja hi va jugar el 2013 José María Aznar, fent-ne onejar una d’immensa a la Plaza de Colón de Madrid, senyors de Vox), ni atonyinant els manifestants (que no ho veuen, que l’únic que fan és fabricar més independentistes?), ni contraprogramant manifestacions per veure qui la fa més gran. Ja ho han provat tot. Les condemnes injustes, la judicialització de la política, la criminalització de l’independentisme i, suposo que aviat, la il·legalització d’algunes formacions polítiques. I res. Com que ahir l’independentisme es va manifestar pels carrers de Barcelona, avui ho farà l’unionisme. Com si fos una cursa. La plana major del PP i Ciutadans, amb Pablo Casado i Albert Rivera al capdavant i, és clar (no fos cas que els ho retraguessin, que estem en campanya!), un desplegament de ministres del PSOE –com a mínim José Luis Ábalos i Josep Borrell– i el sempre somrient Miquel Iceta. Curiosa, aquesta manera de combatre l’independentisme. Hi ha un problema a Catalunya i què fan? Asseure’s i parlar? No. Entrar en una cursa (que estem en campanya!) a veure qui la fa més gran. A mi, què volen que els digui, com que soc dels que es pensaven que això del PSOE era diferent del PP, Ciutadans i Vox (sí, il·lús de mi), em pensava que la proposta d’Iceta i Batet per desescalar la situació seria tan simple com recomanar-li a Pedro Sánchez que agafi el telèfon quan Torra li truqui. Però no. Opten per la foto. Per quedar avui ben retratats. L’aportació socialista, vaja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.