Opinió

opinió. Alcalde de Riudecanyes i conseller de Caixa Tarragona

Un futur ple d'oportunitats...

«Actors polítics i socials hem d'estar a l'altura i acompanyar aquest procés de naixement de la nova entitat»

Amb aquestes paraules tancava l'assemblea general extraordinària de Caixa Tarragona el seu darrer president, el reusenc Gabriel Ferrater. Aquest és el desig que tots tenim per a la nova entitat que ha de recollir els més de 60 anys de Caixa Tarragona.

Aquesta nova entitat, que de moment es dirà «Caixa de Catalunya, Tarragona i Manresa» ha de recollir el bagatge positiu d'aquestes tres entitats, el seu pes i influència als respectius territoris, i com no, la seva important tasca social, mitjançant les fundacions d'obra social, que en el cas tarragoní es van invertir gairebé 7 milions d'euros el 2009.

Després d'un any de treballs preparatoris de la fusió, havent deixat enrere tensions, patiments, reflexions, tot això ja és història; el motiu que va empènyer el Banc d'Espanya a iniciar a partir de l'octubre del 2008 la fusió de caixes és prou conegut, i plenament vigent. Ara, acabat aquest procés, cal afrontar els reptes que representa aquesta nova oportunitat.

Un futur ple d'oportunitats, si tots ho sabem fer, si tots fem el paper que ens toca. Actors polítics i socials hem d'estar a l'altura i acompanyar aquest procés de naixement de la nova entitat. Caldrà fer costat als dirigents territorials que siguin presents als nous òrgans de l'entitat naixent. Acompanyar i impulsar els òrgans territorials de les obres socials, impulsant projectes des del territori, fent sentir la nostra presència. Aquí hi ha l'oportunitat.

La feina de veritat

Ara comença la feina de veritat, fer sentir dins la nova entitat l'ànima tarragonina, l'esperit dels fundadors d'aquell 1949, que la nova entitat continuï tenint ànima tarragonina dependrà de nosaltres, que sapiguem estar amatents a la seva evolució, fem sentir la nostra presència. No tinc cap dubte que l'entitat fundadora, la Diputació de Tarragona, amb el seu president al capdavant i la resta d'ens locals, conjuntament amb impositors i treballadors vetllaran per preservar aquest esperit de servei al territori.

Sapiguem aprofitar aquesta oportunitat per fer avançar el territori!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.