Opinió

Mentre duri l'agost

Quan un cap d'estat parla en públic a una estàtua d'alabastre policromada i espera que l'estàtua l'escolti és que no anem pas bé. Això sense entrar a valorar si en un cas com aquest hi ha algú que no acaba de girar rodó. Digueu-me irrespectuós, digueu-me irreverent, digueu-me cul d'olla, però si hem de ser seriosos hauríem de renunciar ara mateix a formar part d'una comunitat política que recorre a la superstició i a l'esoterisme per intentar resoldre els seus problemes polítics i econòmics. O, com a mínim, hauríem de plantejar sense més dilació si un individu així pot ser el cap de colla.

Hi ha determinades pràctiques presumptament culturals que haurien d'anar passant avall encara que no consisteixin a martiritzar bèsties en una plaça. Perquè el pitjor que es pot ser és incoherent. I després de veure tot un monarca de tot un estat occidental considerat modern i civilitzat dirigint-se a un tros de pedra esculpida com si parlés amb el president del govern o amb la família, ja hem direu amb quina legitimitat podem, a partir d'ara, entrar a casa d'un d'aquests senyors que porta la dona encaputxada perquè es veu que Déu així ho va deixar per escrit, i dir-li, ep mestre, que això és una societat laica on la llei i els drets humans estan per sobre de la religió. Si jo fos el senyor que encaputxa la muller, arrencaria a córrer i m'enfilaria al minaret més alt tot brandant la impactant foto de diumenge passat on sortia el rei de les Espanyes demanant a cau d'orella de sant Jaume que per resoldre els greus problemes del país Déu hi faci més que nosaltres.

No ens equivoquem. No és pas una qüestió de ser republicà o ser monàrquic. És qüestió de viure al segle XXI o no. No es tracta pas d'un debat sobre ser religiosos o no ser-ho. Fins i tot un descregut sap que la religió és un fet massa seriós per a molta gent de bona fe per tolerar que es banalitzi amb simbolismes tronats i sortilegis d'encenser. Barrejar la política i el més enllà no té cap sentit, perquè els problemes es resolen més aquí. I posar ciris als sants només beneficia els fabricants de ciris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.