Opinió

DE SET EN SET

Llibertat i ‘gilipollades'

Si guanyen el PP i C's, adéu a totes les multes, contràries a la llibertat dels ciutadans i invasores de l'àmbit privat

Amb la mania que han agafat a tot el que soni a ús normal del català, el PP i Ciutadans acaben d'assolir el cim de la gilipollesa contra el codi de consum, en què es preveuen sancions per als comerços que no atenguin oralment i per escrit en català en el cas que el client així ho sol·liciti. No és cap disbarat opinar que la cooficialitat del català i el castellà significa que tothom pot demanar una samarreta en qualsevol dels dos idiomes i que el comerciant li pot contestar en qualsevol de les dues llengües, però argumentar, com fa la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, que el contrari és anticonstitucional perquè posa en marxa “un sistema de multes lingüístiques” que '“afecta directament la llibertat dels ciutadans” és una gilipollada. Ara sí que tinc ganes que el PP guanyi les pròximes eleccions, estatals, catalanes i municipals! Perquè per protegir la llibertat dels ciutadans, el govern estatal suprimirà les sancions per intentar estafar Hisenda, la Generalitat eliminarà les multes als conductors que exercint el seu dret a la llibertat infringeixin el codi de circulació i els ajuntaments deixaran d'expedientar els defensors de la llibertat que no paguen la contribució o llencen les escombraries al mig del carrer.

Si el PP no aconsegueix majoria absoluta, sempre podem confiar que obtindrà els vots que li falten de Ciutadans, uns altres gilipolles que van contra les multes del codi de consum amb el sòlid argument que envaeixen l'“àmbit privat”. Si fos per aquestes llumeneres, seria il·legal multar les empreses que estafen els clients perquè no es pot envair la privadesa de l'empresari que pispa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.