Opinió

Tots a taula!

Cinc cuiners competiran en el fòrum de Girona per veure quin d’ells fa el millor ‘steak tartare’

Girona es consagra, una vegada més, com la capital de xuixo, en el marc del Fòrum Gastronòmic 2022, que s’inaugura aquest diumenge al Palau de Fires, amb el concurs El millor xuixo del món, que servirà per escollir el xuixo més perfecte de Catalunya, amb la concurrència de pastissers i flequers d’arreu el país, que se sotmetran a la valoració d’un jurat de professionals. Un acte moderat per Salvador Garcia-Arbós, periodista gastronòmic, extraordinari expert en la cosa del xuixo i gran divulgador d’aquest dolç. Aquells a qui no els agradi el dolç gironí poden optar per altres postres, com el pastís de formatge, que centrarà una de les principals sessions del congrés gastronòmic. El bilbaí Jon Cake explicarà quins són els orígens d’aquest pastís, quines receptes hi ha, i quina és la millor manera de preparar cheesecakes i amb quins licors es poden maridar. I si no ens convencen ni el xuixo ni el pastís de formatge, en Nandu Jubany ens ensenyarà què s’ha de fer perquè ens quedi bé la crema, sigui anglesa, brûlée o catalana. Per als més llaminers, no hi faltarà un monogràfic de xocolata en què la Casa Cacau mostrarà quin és el procés d’elaboració de la xocolata sense additius. Les postres són només una part del Fòrum Gastronòmic, que tindrà l’steak tartare com un dels seus plats principals. Cinc cuiners competiran per veure quin d’ells fa el millors steak tartare. Tot això en unes sessions en què experts i productors explicaran quina és la carn que cal utilitzar per fer aquesta recepta. En el congrés gastronòmic es tractarà de molts altres plats i maneres de cuinar-los, amb tallers i sessions estrictament per a professionals, i d’altres obertes als amants de la gastronomia i la bona taula. No tot és el menjar, ens cal una taula ben parada amb un entorn on els petits detalls i el tracte personalitzat són primordials; per això, els professionals de sala, que estrenen associació a Girona, són una part valuosa d’aquest fòrum. Tampoc hi faltarà l’espai per a start-ups i empreses innovadores, vins, vermuts, aperitius, el cafè, etc. Tres dies en què el món de la gastronomia es reunirà a Girona, amb alguns dels millors xefs del món, com ara els germans Roca, d’El Celler de Can Roca; l’argentí Mauro Colagreco, del restaurant Mirazur (Menton), o l’italià Massimo Bottura, de l’Osteria Francescana (Mòdena), només per citar-ne uns quants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia