Articles

Tresserras demana el 'supercanalet'

D'AVUI.cat

Des del govern es demana, de forma periòdica, que RTVE aprofiti el desplegament de la Televisió Digital Terrestre per crear un canal que emeti en català. El conseller Joan Manuel Tresserras i el mateix president José Montilla ho han fet en diverses ocasions en els últims mesos. Ara, el conseller hi torna a insistir, però amb una variant, que aquest canal emeti als principals territoris de l'àmbit lingüístic català, és a dir, Catalunya, País Valencià i Illes Balears.

Mentre en altres ocasions es demanava un canal per a tot l'estat amb programació en català, basc i gallec, el que demana ara Tresserras és un supercanalet –en record d'aquell projecte nonat de tercer canal de TVE que, a mitjans dels anys 80, havia de competir amb TV3 amb una programació íntegrament en català i que, molt afectuosament, va rebre el nom de canalet–. Ara bé, un cop vista la resposta que tenen aquestes peticions entre els que han de prendre les decissions, tot sembla indicar que aquest supercanalet tindrà el mateix futur que el seu germà petit.

Cal no oblidar que la primera legislatura Zapatero va deixar el català a RTVE tocat de mort i amb aquesta panorama ja ens conformem amb que la segona legislatura es limiti a no rematar-lo. I és una llàstima, perquè si aquest projecte arribés a veure la llum, una cosa podríem tenir per segura: Mentre mani ZP, en Joan Ferran no haurà de patir ni gens ni mica perquè aquest supercanalet tingui crosta nacionalista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.