Articles

Puigcercós té un retolador vermell

D'AVUI.cat

Semblava impossible, però al final ha arribat. La nova direcció d’ERC ha marcat “tres línies vermelles” al PSC que passen pel manteniment de l’actual model lingüístic a les escoles, la consecució d’un finançament just per a Catalunya i una resposta “contundent i unitària” davant una eventual sentència negativa del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut.

Si s’és sincer, marcar aquestes línies significa, per força, posar data de caducitat al tripartit. Perquè ni el president Montilla ni el conseller Maragall no pensen incomplir el decret de la tercera hora de castellà. Com tampoc el PSC pensa trencar amb el PSOE pel finançament, que s’anuncia tan escarransit com sempre. Menys esperable encara és que els socialistes catalans surtin al carrer a manifestar-se contra el TC, faci el que faci.

En fi, que amb aquest retolador vermell Puigcercós i els seus poden aguantar unes setmanes. Uns mesos, a tot estirar. Però la realitat és que el tripartit, com a aposta estratègica, ja no agrada a ningú, i d’una manera o altra ERC i PSC hauran de buscar una trencadissa més o menys pactada. Si pot ser.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.