Articles

L'impuls que li cal al cotxe elèctric

D'AVUI.cat

La vaga de transportistes que afecta el país ha produït una imatge que els més tremendistes auguraven per a fa una dècada i que en realitat no és més que circumstancial. Oportunament alguns canals de televisió han recuperat la imatge de Mad Max, l'heroi d'un futur sense gasolina, per recordar que, algun dia, el petroli s'acabarà.

No és que no tinguin raó els àugurs del futur sense benzina, però tot plegat ens queda encara molt lluny. Malgrat tot, aquests dies podem fer un tast de com seria un món sense els derivats del petroli i, encara que sembli que una gasolinera buida sigui una imatge premonitòria de la fi del món, la realitat és que davant l'escassetat del petroli el que s'acabarà fent, de grat o per força, serà desenvolupar altres mitjans de locomoció. Sense caos ni revoltes ni revolucions.

El vehicle elèctric és una realitat que necessita ara d'un condicionant extern que l'acabi de desenvolupar, impulsar i popularitzar, si més no en l'àmbit urbà. Potser l'encariment del petroli és l'empenta que li cal.

Per cert, aquest dimarts la circulació per Barcelona era extraordinàriament plàcida. Un efecte benèfic de la política de la por al desabastament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.