Articles

Simples gestors a Can Barça

D'Avui.cat

Veig a la tele afeccionats escridassant els jugadors ("mercenaris!") i demanant dimissions, i veig Txiki parlant gairebé clar.

Perquè ara si i fa un mes no?

La primera part de l'equip contra el Betis va ser distreta (sense rival, d'acord) però amb millor joc que fa un mes. Què ha canviat? El llistó de la paciència? Fins i tot Txiki ha admès que s'acosta el final oficial d'un cicle (el final real va començar a París i Tòquio).

Jo he vist una jornada en les coordenades lògiques d'un equip sense entrenador (mai té un plan B) ni autocrítica (el diari oficial del club parla de lesions i de mala sort) ni disciplina (la displicència dels jugadors enfonsa Rijkaard, que alhora s'ho mira amb complicitat d'exjugador, no amb autoritat d'entrenador).
 
L'única novetat esportiva del cap de setmana és que fins ara sabíem que amb avançar-se d'un gol al marcador l'equip no en tenia prou i ara sabem que amb dos tampoc. Sent tercer a la classificació potser l'equip jugarà amb mentalitat depredadora, perseguirà el 3 a 0 sense conformisme i proposant-se objectius elevats assolirà els objectius mínims.

Però… ¿quins són els objectius mínims d'un club esportiu que sosté que no s'han de demanar títols cada any? Quadrar el pressupost? Mantenir la categoria? Ampliar l'estadi? Fer presentacions en format .ppt?

Als membres d'aquesta directiva els ha costat horrors admetre públicament que el projecte-Rijkaard s'ha esgotat (i això que ja fa una temporada i mitja). Si haguessin pres les decisions fa un any, haurien demostrat ser uns gestors brillants. Prenent-la al final d'aquesta temporada, aquests directius demostraran ser uns simples gestors.

¿On són tots els analistes experimentats que no han sabut detectar la decadència d'aquest equip i han titllat de pessimistes, antibarcelonistes i apocalíptics als que fa més d'un any sostenim sense micròfons ni faristols mediàtics que l'equip està a la deriva? Ja us ho dic jo on són: a les tertúlies canviant de jaqueta o esborrant les proves de la seva pobresa analítica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.