El lector escriu

Del 22@ al 22@llotja

Al meu parer, la falta d’habitatge i el tensionament del mercat, tant en cas de compra com de lloguer, a bona part de Catalunya però especialment a Barcelona, és bàsicament conseqüència d’una falta absoluta de previsió i planificació per part de l’administració. És del tot inadmissible que es culpabilitzi de l’actual situació el sector immobiliari, quan han estat precisament les administracions les que han propiciat que, lluny de potenciar-se la promoció d’habitatges, s’hagi penalitzat qui pretenia promocionar-los i s’hagi prioritzat la construcció d’oficines en lloc de llars.

Voler intervenir el mercat amb legislacions i restriccions en lloc de permetre que sigui la llei de l’oferta i la demanda la que trobi un necessari equilibri facilitant-ho des de les administracions és, al meu parer, una greu equivocació, amb efectes nefastos per als consumidors. Reconvertir, per exemple, part del 22@ en un 22@llotja on creixessin promocions d’habitatge lliure que permetessin cobrir les necessitats d’habitatge a Barcelona, faria possible no sols destensar un mercat tens artificialment per culpa en gran part d’una administració poc diligent, sinó que, alhora, s’aconseguiria abaratir els preus, fer créixer l’ocupació i frenar la inflació.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.