Sant Julià del Llor: gastronomia catalana
Són, amic lector, setanta-dos anys d’excel·lència culinària. Pràcticament tres quarts de segle de bona cuina a la Barca de Sant Julià del Llor. I el seu propietari i fundador, l’estimat avi Pitu Boada, segueix al peu dels seus lluminosos fogons, oferint sempre uns plats exquisits, casolans i en tot moment de l’horta de proximitat, que, repeteixo, sedueixen i fan les delícies dels paladars més exigents. A la cuina, rigorosament catalana, les senyores Pepita, Carme i Fina, tot un triumvirat que em tenen robat el paladar. I a la sala no poden passar per alt el talent i la professionalitat d’en Lluís, en Martí, la Meritxell, la Núria i la Marta. La llauna de cargols amb dues salses, el peu de porc guisat amb naps, les croquetes de pollastre rostit, els calamars a la romana, els canelons de l’àvia... La Barca de Sant Julià del Llor s’ha convertit en el millor divulgador de la cuina del xup-xup, la cuina que tant li agradava al mestre de la literatura catalana: en Josep Pla. Ai, qui pogués ser barquer a Sant Julià del Llor!
Girona