El lector escriu

Quins són els territoris ocupats?

Noruega, Irlanda i Espanya han dit que reconeixen l’estat palestí, i que s’adhereixen als 139 països que ja el tenen reconegut. Però hi ha una qüestió que no queda clara. Quin territori concret acull aquest estat? La periodista Dolors Bellés, que ho anuncia en aquest diari, fa referència a uns palestins “residents sota l’Autoritat Palestina, és a dir, la Cisjordània ocupada”. Però, ocupada per qui? En la guerra dels Sis Dies, del juny del 1967, la van ocupar les tropes d’Israel, però no per quedar-s’hi sinó per plantar cara a l’exèrcit jordà. Acabada la guerra, el Regne de Jordània no va reclamar el territori, ni tampoc Israel el va annexionar.

El resultat fou un territori (Cisjordània) ocupat només per refugiats de la guerra i abandonats de tothom, sobretot pels països àrabs, i del qual van començar a sortir els autors d’atemptats dins d’Israel, país que els oferia treball, fins que, fart d’atemptats, els va tancar les portes. Algú m’ho pot negar?

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia