El lector escriu

Fer-nos pam i pipa

El nacionalisme espanyol franquista va executar persones. Els hereus ideològics d’aquest i el nacionalisme espanyol monàrquic van fer i fan burla amb la llibertat, l’amnistia i l’Estatut d’Autonomia. El Tribunal d’Ordre Públic va desaparèixer i va ser substituït per l’Audiència Nacional, el Tribunal Suprem i el Constitucional, i aquesta mentalitat judicial va lligada a la llei defensant la unitat de la nació espanyola.

La mentida és servida, i la democràcia no pot sortir d’aquesta realitat en què la llibertat nacional de Catalunya és prohibida. I en què l’amnistia i l’Estatut només són paraules buides si volen anar més enllà d’aquest marc inamovible per al nacionalisme espanyol. L’amnistia de la Transició també va beneficiar els franquistes, i l’actual, els policies nacionals que van fer violència el primer d’octubre de 2017.

L’Estatut fet pel Parlament i votat pel poble català va ser retallat pel Tribunal Constitucional. El finançament és un tema del qual fa anys que es parla i en què tot són promeses i poques execucions pràctiques. La llengua catalana a Europa res de res. Així, què penseu fer amb aquest escarni?

Pineda de Mar (Maresme)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia