El lector escriu

Fills de l’ESO

Què passa quan un xicot menor o vorejant la majoria d’edat insulta un taxista, un empleat de supermercat o un jardiner? Res. I quan ho fa a un docent de secundària? Pràcticament, res. Amb sort i no en tots els casos, se’l priva d’assistència a l’aula cautelarment durant 24 o 48 hores. I si aquest nano crida “Cabró” a un agent de l’autoritat? Doncs això va passar fa uns dies.

Dos agents de la Guàrdia Urbana i dos dels Mossos tenien interceptat el patinet d’un jove. Va ser una escena d’alt voltatge en què el nano els cridava: “Cabrón, no me toques.” De manera continuada fins a perllongar el moment una estona.

Els adolescents van creixent sense cap topall, no identifiquen on són els límits. Ni amb la presència d’uns uniformats. Fets com aquests són gravíssims, perquè els fills de l’ESO no accepten un no ni d’un àrbitre, ni de cap professor ni, tal vegada, dels seus progenitors. Quatre contra un manefla que va costar reduir, que es va resistir amb prepotència i amb actitud de perdonavides.

Al cap d’una estona llarga, el carrer ja estava net d’escarafalls i de cotxes policials; amb totes les papereres, arbres i bancs per seure al seu lloc.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia