El lector escriu

Les icones de Barcelona

Les icones de Barcelona poden salvar la ciutat de la plaga del turisme. No s’haurien de promocionar més llocs de la ciutat per tal d’evitar que els efectes nocius del turisme es vagin ampliant a altres zones. No s’haurien de promocionar altres llocs turístics a banda dels que ja són coneguts si volem que la ciutat no es degradi més. Hem vist com zones i carrers de Barcelona han canviat la fesomia particular que tenien des de fa anys i que els donava una personalitat que en part ja s’ha perdut. Vies anodines com el carrer Ferran no s’haurien de reproduir.

Si els llocs més freqüentats es fan incòmodes pel turisme, serà dissuasiu per a més visitants. I si els busos turístics desapareguessin, millor, així s’evitaria facilitar el repartiment de persones per Barcelona. Suprimir el bus Alfons X al Park Güell ha estat un encert que evita més congestió a la línia 4 del metro.

Limitar la zona turística al que ja és conegut i prohibir els pisos turístics i la concessió de més llicències de nous hotels són mesures que contribuirien a la necessària descongestió turística de la ciutat i evitarien la pèrdua de personalitat que viu ara. El que s’ha promocionat ja és inevitable esborrar-ho, però no ampliem l’àmbit de visites. I la taxa turística hauria de servir per a fins socials i no per promocionar el turisme. Això permetria als barcelonins visitar el que ara no podem visitar per overbooking.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia