El lector escriu

Resposta a la carta de Jordi Bassas

En resposta a la carta del Sr. Jordi Bassas del passat dia 15, que acabo de llegir en tornar de fora, li he de dir que si llegeix la novel·la L’escàndol de Nicea veurà que l’“escàndol” no és pas la defensa de les dues natures de Crist –que per cert no es va definir a Nicea, i a la novel·la s’explica– sinó que l’emperador amenacés amb l’exili els pares conciliars que no van signar l’homoousios o consubstancialitat (un terme no bíblic) i ho fes efectiu.

Tampoc no resulta exemplar que costés tant d’acceptar les tesis de Nicea (Atanasi, el seu gran defensor, sofrí cinc exilis!). Altrament quan Ireneu de Lió escriu Adversus haereses, entorn de l’any 180, mal podia anar contra les doctrines arrianes, com assegura el Sr. Bassas, perquè Arri encara no havia nascut. A la novel·la es diu que les definicions es van fer amb terminologia hel·lenista d’aquell segle IV, perquè no n’hi havia d’altra, però també reclama una antropologia teològica més actual per a la comprensió dels creients.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia