El lector escriu

La no amnistia de Puigdemont

És paradoxal que els policies que van actuar amb violència l’1 d’octubre del 2017 estiguin amnistiats i a la peça troncal de la negociació amb el president Pedro Sánchez, el president Puigdemont, no li hagin aplicat la llei, que va ser aprovada al Congrés dels Diputats. Això, sumat al fet que en set països europeus els tribunals han deixat lliure sense càrrecs el president Puigdemont, demostra una vegada més que els tribunals d’Espanya s’han inventat el motiu per encausar-lo i que, tal com ha dit l’ONU en més d’una ocasió, avui Espanya té una democràcia similar a Polònia i Hongria. És ben cert que, a la sala penal segona del Tribunal Suprem, la divisió de poders sols se l’apliquen a ells. Es pot dir el lema Rule of law, rule of judges, un modus operandi prohibit en la carta del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre els drets fonamentals reconeguts especialment per les tradicions constitucionals i les obligacions internacionals dels estats membres; en el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals adoptat pel Consell d’Europa, així com en la jurisprudència del Tribunal de Justícia; exemple per al cas que ens ocupa, està prohibit en l’article 54 l’abús de dret, i en el 47 es reconeix el dret a un jutge imparcial.

Fem, doncs, aquest Onze de Setembre una manifestació monogràfica per exigir l’amnistia de Puigdemont, proclamant la independència i la llibertat de Catalunya!

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia