El lector escriu

Pepe, el treball dignifica l’home

A vegades se’ns oblida que vivim en un sistema capitalista d’allò més agressiu. Un sistema que ens han venut com la socialdemocràcia, molt millor que el comunisme. Recordeu aquell meravellós monòleg de Pepe Rubianes? Deia així (traducció lliure amb insults inclosos):

“Senyors i senyores! El treball dignifica l’home, et poleix, et treu brillantor, el treball és l’hòstia! Et posa calent fins i tot! Cal veure com va de calenta la gent a treballar a les sis, set del matí! Tothom cantant i ballant pel carrer: «Anem a treballar, la, la, la!» No he pogut dormir en tota la nit esperant aquest moment de glòria. I en els mitjans de transport, tots enganxats perquè s’estimen! Ens estimem! Quin funcionament social! L’haurien de penjar dels ous així del sostre i fer-lo girar. Que se’n vagin a la merda amb el treball, la dignitat, la realització..., que s’ho fotin tot a la punta del nap aviam si els cau, bimba! Que els explotin i els quedin els ous penjant del campanar! Que vagin a enganyar el cony de la seva àvia! Et guanyaràs el pa amb la suor del teu front! Amb la suor de la teva titola, em guanyaré el pa! Que bèstia, tete! I això que hi ha la televisió!”

PD: Us recomano que mireu el Sense ficció de TV3 Salaryman: addictes a la feina. També és magnífica la cançó Que no es verdad, de Maldita Nerea.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia