El lector escriu

Sardanes vivents

S’entén per “vila sardanista” aquella que estima la sardana, la viu amb il·lusió i la reconeix valorant-la com a dansa típica de Catalunya. L’Escala és una vila que reuneix aquestes premisses. I destaca en la lluita per fer arrelar el sardanisme entre els seus habitants a fi d’assegurar-ne la continuïtat. Un grup de sardanistes escalencs impartiren, pedagògicament, els seus coneixements del món sardanístic a infants en dies inhàbils. També alguns joves que desitjaven aprendre a ballar la sardana hi foren admesos.

Com que la pràctica supera, normalment, la teoria, l’Escala ha fet sempre tots els possibles per programar audicions de sardanes en les celebracions importants que tenen lloc al llarg de l’any, comptant també amb les corresponents a cada dimecres d’estiu. La sardana, igual que altres manifestacions artístiques i musicals, ha estat sotmesa a les crítiques dels detractors. Nogensmenys, s’ha mantingut viva sense defallir. Tindrà l’existència assegurada sempre que els balladors en siguin els protagonistes exemplars. D’ells depèn la proliferació vertiginosa de les ballades.

L’Escala (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia