El lector escriu

Reforestació i canvi climàtic

Tot sovint veiem iniciatives benintencionades encaminades a reforestar zones afectades per un incendi forestal o per algun altre procés de degradació en l’arbrat. Malauradament, les imatges idíl·liques del dia de la replantada d’arbres i plançons és molt diferent de la imatge d’arbrets i plançons secs i morts que sol oferir aquell mateix indret transcorreguts uns pocs mesos des de la reforestació. El cert és que l’índex de supervivència d’aquests arbres i plançons en els temps actuals de sequera i altes temperatures és molt inferior a l’1 per cent, llevat que s’hi instauri un sistema efectiu de reg prolongat en el temps.

És per aquest motiu que entenc molt més apropiat que, en lloc de plantar arbrets i plançons arrelats, es recondueixin les iniciatives a sembrar llavors d’herbàcies, arbustos i arbres autòctons, les quals germinaran quan les condicions siguin apropiades i aconseguiran un índex de supervivència molt més elevat i uns resultats molt més reeixits que els d’una reforestació tradicional.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia