El lector escriu

El museu de Tossa

Tossa de Mar, que va ser exalçada en un famós article publicat l'any 1934 a la revista Art pel pintor i crític d'art Rafael Benet com “La Babel de les arts”, bressolà la creació del museu de Tossa, el primer dedicat a l'art del nostre temps. Inaugurat el setembre del 1935, recull una important col·lecció d'art contemporani, amb obres d'un fons històric d'art català de finals del segle XIX i inici del XX, i també obra dels artistes nacionals i estrangers que freqüentaren Tossa als anys trenta del s. XX. Cal destacar d'aquesta època el quadre El violinista celeste, del pintor Marc Chagall.

Ja des de finals del segle XIX, Tossa de Mar s'havia convertit en un pol d'atracció de pintors paisatgistes que venien a la vila atrets per la bellesa del seu paisatge. Juntament amb Olot, Cadaqués i Sitges, Tossa es convertí en
un dels indrets més suggeridors per a molts artistes. Podem fer esment de pintors com ara Mir, Gimeno, Roig i Soler, Barrau, Vilallonga, Colom, Masriera, Brull, Galwey, Canals, Espinal i Badrinas, entre d'altres. La majoria d'aquests pintors van fer llargues estades a Tossa.

Amb motiu de celebrar-se el 80è aniversari de l'obertura del museu de Tossa, els responsables del món de la cultura –políticament correctes, ai!– van decidir encarregar a un grafista abstracte una enorme peça de color blau.
A la inauguració hi assistirà
el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, cèlebre negacionista de les arts figuratives contemporànies. El daltabaix del món de la cultura és inenarrable...

París



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.