Articles

L'Espanya 'plural', també a Galícia

D'Avui.cat

La titular del jutjat social número 2 de Santiago de Compostel·la està sorpresa de la reacció de la cadena COPE a una sentència desfavorable. L'emissora dels bisbes espanyols, condemnada per un acomiadament improcedent, busca desacreditar-la perquè permet l'ús del gallec a la seva sala.

Assegura la magistrada que, al seu jutjat, per on passen molts treballadors en litigi amb les seves empreses, cadascú hi parla el que vol. I la majoria vol parlar gallec, que és la llengua que van aprendre a casa. "Som un 80% de la població de Galícia, els que parlem gallec. Que no ho saben [els espanyols]?".

Doncs no, senyoria, no ho saben. I no ho saben perquè aquells que consideren Espanya una unitat sagrada –i que s'alternen en el seu govern– incomprensiblement no fan res perquè els seus habitants es coneguin. No tenen cap interès a familiaritzar els uns amb la llengua dels altres, ni a difondre la idea que és normal parlar gallec a Galícia i català a Catalunya. Només els preocupa que els nens d'Olot parlin bé el castellà. És la seva pluralitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.