Articles

El canal Montilla de 'llengües autonòmiques'

D'Avui.cat

El president Montilla es deu haver quedat ben a gust amb aquest decàleg d'exigències que ha posat a disposició del guanyador de les eleccions legislatives del 9 de març, sigui qui sigui, però amb l'esperança que sigui dels seus. Entre demandes del tot previsibles, com ara la negociació d'un nou model de finançament o l'execució del traspàs del servei de Rodalies, Montilla n'ha afegit una d'especialment destacable, la creació a RTVE d'un canal de televisió digital que representi les llengües de l'Estat.

Des del temps del "canalet" -aquell tercer canal de TVE, íntegrament en català, que als anys 80 havia de competir amb Televisió de Catalunya- de tant en tant es llancen propostes d'aquest tipus. També el conseller Tresserras en va parlar fa uns mesos, assegurant que tenia el "compromís" del ministre Molina de la futura creació d'un canal que emetria en català, gallec i basc per a tot l'estat.

D'una banda cal recordar que el ministre Molina és aquell que diu, cada cop que se li pregunta, que els papers de Salamanca pràcticament ja els tenim aquí. De l'altra, no hauríem d'oblidar que si alguna cosa ha fet la legislatura Zapatero pel català a RTVE ha estat ferir de mort la desconnexió catalana de Sant Cugat. Amb aquests precedents, creure que el PSOE estaria realment disposat a crear aquest canal del que anomenen llengües autonòmiques és tan atrevit com creure que Montilla vulgui fer d'aquesta demanda un punt irrenunciable en qualsevol tipus d'acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.