Una federació potent!
La capacitat per generar experiències memorables necessita un talent altament qualificat
Jo tenia deu anys quan ella va néixer. Seductora des dels inicis, i amb la convicció de ser eina de diàleg i cohesió, es crea la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, amb el compromís de ser la impulsora del millor maridatge entre mar i muntanya, sense oblidar l’interior i el rerepaís. Precisament l’any 1977, a Catalunya, es lluitava per la recuperació de les llibertats i de l’autogovern, amb l’objectiu de reconstruir i normalitzar la cultura, la política i la societat, després de les privacions de la llarga dictadura franquista. No és casual que el teixit empresarial gironí, sempre anticipant i desitjant minimitzar els nivells d’incertesa al voltant de l’activitat turística, desenvolupés unes estratègies d’atreviment i valentia, per ser mereixedor de la confiança, així com el principal interlocutor, en el diàleg entre el sector privat i el sector públic. Com a paraigua de les onze associacions que aglutinen hotels, restaurants, bars, turisme rural i càmpings, vetlla pel bon desenvolupament del turisme, la principal activitat econòmica de la nostra destinació, i continua sent la patronal que lidera i representa aquesta indústria de la felicitat. Rafael Vancells, de Blanes; Juli Lara, de Girona; Josep Colomer, de Palamós; Josep Carreras, de Girona; Pere Reixach, d’Olot, i des de l’any 2003, i com a actual president, Antoni Escudero, de la Jonquera, cadascun amb diferents habilitats, enginys i talents, però tots amb l’ànima d’equilibrar, de la millor manera possible, la competitivitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, que el 2023 han acollit 8.514.972 turistes. La capacitat per generar experiències memorables necessita un talent altament qualificat, que vol dir motivat, preparat i feliç. Per tant, hem de reconèixer i agrair la feina que la federació està fent en l’aposta per la formació continuada, subvencionada per a persones treballadores, col·lectius autònoms i persones aturades. Amb una gestió acurada i equilibrada de cursos, en format presencial i en format en línia, tens propostes en cuina, sala, cocteleria, idiomes, màrqueting, lideratge, atenció al client, gestió d’empreses i entorns digitals. M’agrada pensar que tu, siguis empresària o treballadora, ets persona que valores la formació com una eina de salari emocional i aprofitaràs tot això per equilibrar el binomi benestar i productivitat.