Articles

Judici ràpid: sense carnet i a 186 km/h

El primer conductor de Catalunya detingut per excés de velocitat després de l’entrada en vigor de la reforma del Codi Penal va ser condemnat ahir a pagar 720 euros i a complir 20 dies de treball comunitari. Com que, a més de conduir a 186 kilòmetres per hora en una via en què el màxim permès és de 80, el conductor no tenia carnet, finalment no se li ha pogut retirar, per tant la jutge li ha prohibit conduir durant vuit mesos.

El cas va tenir lloc diumenge passat a l’autovia que uneix Reus amb Tarragona i el jove va al·legar que havia agafat el cotxe sense carnet perquè havia d’anar a veure un familiar malalt. Cal dir que, efectivament, el judici ha estat ràpid. Però tot i ser el primer cas de “conductor bala”, no ha anat a la presó, i això que l’article 379.1 del Codi Penal reformat considera delicte l’excés de velocitat, igual com la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues. Veurem a partir d’ara si aquesta previsió de la llei acaba aplicant-se realment o, com va dir ahir Pere Navarro, de la Direcció General de Trànsit, es tractarà bàsicament d’un “element dissuassori”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.