El lector escriu

Els ‘indocumentals’ de La 2

No fa gaires dies, tot veient un documental de La 2 (TVE) sobre Mallorca, em va sorprendre que, en parlar de la conquesta de l’illa, es referissin a Jaume I com a “rey cristiano” de manera reiterada, sense parlar mai del fet que fos rei de la Corona Catalanoaragonesa.

Ben rumiat, no m’hauria d’estranyar, perquè un altre dia en vaig veure un del mateix canal que també parlava de l’illa esmentada i allà, fent referència a Ramon Llull, van dir que “hablaba latín, bizantino y musulmán [sic]”. No sé amb qui s’assessora aquesta gent, però és palès que per evitar de dir que Llull és la pedra fundacional de la literatura catalana són capaços d’afirmar que parlava en dues llengües que no existeixen. I el més bo del cas és que la producció d’aquests documentals indocumentats –intencionadament– també els paguem els mallorquins i els catalans... Cornuts i pagar el beure, que deien abans! Es veu que malversar els diners així no és inconstitucional.

Berga (Berguedà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.