Opinió

Marea alta

Poder XY

La boxejadora italiana Angela Carini es va retirar ahir de la competició en els Jocs Olímpics de París i va donar la victòria a la seva adversària, Imane Khelif, que representa Algèria. Va dir que ho feia per no patir un càstig innecessari després de la pallissa que va rebre la mexicana Cruz Sandoval en un combat anterior contra la boxejadora transgènere algeriana. Imane Khelif va ser exclosa del campionat mundial de l’any passat perquè en l’anàlisi d’ADN hi van trobar cromosomes masculins (XY), però el Comitè Olímpic Internacional ha considerat que és una dona de ple dret esportivament parlant i li ha obert la porta a la competició, igual que a la representant de Taiwan Lin Yu-Ting.

Desenes, centenars, milers de dones han lluitat durant dècades per veure els seus drets reconeguts com a esportistes d’elit i, ara, les seves representants ploren de ràbia en veure que la realitat les col·loca davant d’un mur impossible de superar. La de les dones sempre ha estat una cursa de fons. Després d’haver superat la barrera mental

que les excloïa de la competició oficial, ara han de lluitar contra la barrera mental d’aquells que no gosen excloure de la competició femenina aquells que no són XX. “Non è giusto.” Sembla, però, que això no va de justícia. Va de poder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia