Articles

Pagar per la sanitat?

D'AVUI.cat

Una tocadura al peu causada per la sabata, un granet aparegut fa mesos, picor a l’esquena després de prendre el sol, perdre del gust després d’un refredat, treure’s un tap de cera o una rascadeta al genoll d’un nen. Tots aquests són casos que solen acabar a urgències, segons la metgessa Dolors Carrión.

Carrión treballa a l’Hospital de Móra d’Ebre
i explica que el 75% de les visites que s’hi atenen són per problemes d’escassa importància. El seu cas ha sortit a la premsa. Però quasi tots els metges podrien testificar coses semblants.

Quin és el problema? Que la sanitat és gratis, i ja se sap: a cavall regalat... Quina fóra la solució? El copagament per serveis mèdics. N’hi hauria prou de fer pagar a tothom un euro per visita per dissuadir els malalts imaginaris i, de passada, aconseguir que als malalts de debò els atenguin millor i més ràpid. La consellera Geli ha llançat el globus sonda. Però tot seguit han protestat els de sempre: els guardians de les essències del progressisme. Què farà la Geli? S’arronsarà? El país se’ns mor de tant progressisme. Una mica cada dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.