Opinió

Lletra petita

Deu anys, per ara

“Aquella aura que Colau tenia al principi de persona del carrer que arriba a la política per canviar-ho tot es va anar dissipant i va derivar en l’animal polític que és

Ada Colau plega. Ho farà aquest proper mes en un ple amb el qual posarà fi a deu anys a l’Ajuntament de Barcelona, vuit sent alcaldessa. Colau ha estat un personatge que ha tingut una facultat: no ha deixat indiferent ningú. O n’ets fan o no la pots veure. Costa trobar-hi un terme mitjà. Marxa, diu, perquè ha passat “condicions molt complicades”. Si ho diu des del prisma personal o familiar, res a dir. Cadascú és cadascú i sap quin mal l’afligeix, i ningú hauria de ser capaç de jutjar la vida d’un altre. Si ho diu des del prisma polític, la cosa canvia. Dedicar-se a la política no és anar a passar-ho bé i tenir un molt bon sou. És afrontar problemes, resoldre històries i encarar dificultats. I més en una gran capital, amb problemàtiques molt diverses. No han passat condicions complicades, per exemple, els presos polítics o els represaliats? Segurament les d’ells han estat d’una magnitud molt més desorbitada.

Parla també del desgast de deu anys dedicada a la política. Segurament aquest desgast hi hauria estat igual si hagués guanyat les eleccions i hagués continuat sent alcaldessa. Però hauria aguantat. Això no va succeir, i ara és a l’oposició. I ja se sap que això no té la mateixa projecció que manar, i crema més. Colau, però, ha tingut molts mèrits. Va ser capaç d’unir un moviment polític a l’entorn del que havia estat l’antiga IC-V i que li va proporcionar una victòria clara el primer cop. Però no va tornar a guanyar mai més. El segon cop es va fiar dels vots de la recalcitrant dreta de Manuel Valls per evitar que Ernest Maragall manés, i l’any passat va participar d’una operació similar perquè Xavier Trias no accedís a l’alcaldia. Aquella aura que tenia al principi de persona del carrer que arriba a la política per canviar-ho tot es va anar dissipant amb el temps i va acabar derivant en l’animal polític que és Colau. Que ha fet coses a Barcelona que no han agradat? Sí. Se’n diu prendre decisions. Però també se li ha de reconèixer que l’ha encertat molts cops. Ara marxa. Però s’haurà de veure quant de temps aguanta fora de la política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia