Articles

Tinença lícita d'armes

D'AVUI.cat

Wumpscut86 és el 'nick' que utilitzava Matti Juhani Saari, el jove –22 anys, per això el 86 del malnom– que aquest dimarts ha assassinat deu companys en un institut finlandès i posteriorment s'ha suïcidat. La tragèdia ha arribat precedida per la investigació que, just el dia abans, havia dut a terme la policia finlandesa en relació amb els vídeos que Wumspcut86 havia penjat a YouTube. Es tracta de clips on l'assassí apareix fent pràctiques de tir amb una pistola, amb tota probabilitat la mateixa Walther P22 que va utilitzar per perpetrar la seva massacre. 

El cas és que, després d'interrogar-lo, la policia no va considerar pertinent fer res més i va deixar lliure Matti Juhani Saari en jutjar que no representava cap perill per a la societat. Al capdavall, el jove tenia llicència per a la seva pistola i l'ús que en feia, almenys als vídeos que reprodueix l'AVUI.cat, no era necessàriament violent. El tir, no ho oblidem, és esport olímpic i a Catalunya, per exemple, hi ha més de 800 armes curtes en cases particulars perfectament legals.

La pregunta que cal fer-se, amb els onze cadàvers encara calents, és com es pot garantir la seguretat dels ciutadans alhora que es permet l'ús esportiu de les armes de foc. Potser la prohibició no és la solució, però la tinença lícita d'armes ha de ser, a partir de fets com el de Finlàndia, motiu d'encara més vigilància. Això a banda de la tinença il·lícita, que és la que ha de preocupar-nos de veritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.