Articles

Peatges 'punkies'

Dos Negroni

No comprenc per què tots els derrotistes s’han enfadat amb la proposta del president d’Acesa, l’empresa gestora de les principals autopistes catalanes. Però si el suggeriment que ha fet de cobrar-nos més car el peatge a les hores punta és meravellós. D’aquesta manera, llegeixo que ha dit, fomentarien el transport públic. Doncs sí. I per això, jo li demano que no sigui tímid, sobretot. Que ens el posi a quatre mil euros, ja veurà com tots correm a agafar l’Alsina Graells.

De tota manera, no voldria deixar d’enriquir aquest necessari debat
amb altres idees innovadores. I en aquest sentit, m’adhereixo a la d’un oient al programa de Xavier Solà, Concurs d’idees, de Catalunya Ràdio. (Un programa on hi ha oients que proposen fer ampolles d’aigua de cinc litres amb rodes, perquè costin menys de dur, o esprais que solidifiquin els excrements canins perquè facin menys fàstic quan els haguem de recollir.) L’oient en qüestió proposava el següent: si anem per l’autopista i ens hi trobem caravana, automàticament aturem el cotxe vint minuts. 

No està malament. Si aturem el cotxe durant vint minuts perquè hem trobat caravana, el conductor que vingui al darrere nostre també l’haurà d’aturar vint minuts. I el del darrere. I el del darrere. I això farà que tots els cotxes de totes les autopistes del món estiguin aturats perpètuament, perquè sempre hi haurà un cotxe que s’haurà aturat després de l’últim i sempre s’haurà d’esperar vint minuts. A la pràctica, doncs, el sistema acabarà amb la vida de tots els conductors i, de retruc, amb les caravanes. És una proposta punky. Doncs sí. Però a mi encara em sembla més punky la del president d’Acesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.