Articles

L'espanyol volador

D'Avui.cat

Un pobre ignorant que es diu José Manuel Opazo s’ha adreçat per carta a Swiss International Airlines per queixar-se del fet que la companyia aèria utilitza, en el vol Barcelona-Zuric, la llengua catalana. El llec Opazo, com sol passar, no té ni por ni vergonya de deixar constància escrita dels seus prejudicis falangistes i ha fet arribar a la Confederació Helvètica, ni més ni menys, que “segons la seva forma de procedir en aquest cas haurien, en els vols que van o surten de Zuric, d'emetre les comunicacions en suís alemany i no en alt alemany. ¿O respecten vostès el dialecte català en relació a l’idioma espanyol més que el suís alemany en relació a l’alt alemany?”.

La carta no té desperdici. Però aquest rude espanyol no és un simple illetrat.
És el secretari general d’UPyD a Catalunya, el partit que va aconseguir un escó a Madrid per a Rosa Díez, una basca que porta vint anys esforçant-se a consolidar el seu dret a desconèixer l’èuscar i que no hi haurà un matí en què digui egun on ni que arribi a centenària. En fi, que la Verge del Pilar els doni una llarga vida entre flores, fandanguillos y alegrías.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.