Articles

Però qui és Joan Ferran?

El cronista és crosta nacionalista. Què hi farem! Més li agradaria ser una altra cosa, com ara nacional pelat i evitar el sufix irritatiu, però va com va. A Catalunya els nacionalistes sempre n’han estat a la defensiva. Costra pura que fins ara ho ha aguantat tot amb un sentit de l’humor digne de l’antologia. Per això no es va sorprendre ahir quan un diputat del PSC, Joan Ferran, va proclamar que a Catalunya Ràdio i a TV3 “cal arrencar la crosta nacionalista”. Senyor Ferran, quina poca originalitat! Això ja ho va dir fa dues dècades Fernando Abril Martorell, tot i que va substituir “crosta” per “càncer”. I unes dècades abans alguns republicans unionistes que parlaven de “lepra”. “Crosta”, “càncer” o “lepra”.

Matèria supurada indesitjable, en definitiva, que l’equip mèdic habitual intenta extirpar. Crosteta i gràcies, en el cas de TV3. Joan Ferran carregava ahir en una entrevista servida contra Josep Cuní, Miquel Calçada, Antoni Bassas, David Bassa i el mapa del temps de TV3. La crosta. Al senyor Ferran no li agrada el mapa del temps de TV3 “perquè és senzill saber si plourà a Alacant, cosa que trobo perfecta, però difícil saber si lluirà el sol a Fraga, a 30 quilòmetres de Lleida, o a Madrid, a una hora de vol de Barcelona”. O a Nova Zelanda, a 24 hores de vol de Reus, senyor Ferran.

Poc que es mira vostè aquest mapa, perquè Fraga hi surt i després, també, Madrid, i fins i tot Europa. Però vostè l’hi té jurada, al mapeta. Com el PP. Diu també Ferran que la televisió pública catalana “no pot ser com la de Flandes, dirigida exclusivament als flamencs”. No, aquí l’hem de dedicar als vietnamites. Al final de tot només queda una pregunta per resoldre: qui és Joan Ferran? Que contesti José Montilla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.