Articles

El vídeo i els Mossos

En sintesi

Torno a mirar el famós vídeo de la comissaria dels Mossos de les Corts. Ho faig provant de no tenir en compte el que els diaris, les ràdios i les televisions han dit que hi haig de veure. Observo un home que s’encara als agents i els diu alguna cosa que els provoca. Tots ells, en principi tranquils, reaccionen. Aleshores, algunes puntades de peu i cops amb la mà per part dels policies. Segons hem sabut, el forense que el va visitar després va diagnosticar que l’home tenia un cop a la cara que no requeria tractament. No sabem si el cop es va produir quan el van immobilitzar o és d’abans. El metge també diu que es tracta d’una persona agressiva cap a ell i cap als altres.

Un informe encarregat per la jutge instructora sobre el vídeo fa notar que el detingut va colpejar almenys un cop un agent. Decideixo anar més a fons. Busco informació de primera mà. I em surten algunes preguntes. ¿És veritat que la càmera va estar-se gravant durant 15 dies 24 hores al dia? Si, segons em diuen, per aquella sala hi poden passar uns cinquanta detinguts al dia, això ens dóna un total d’aproximadament 750 persones. D’entre totes elles, l’únic cas de suposats maltractaments és el que ens ocupa.

D’altra banda, no s’entén que fos Interior mateix qui esbombés –ho va fer el director general Rafael Olmos– el que havia ocorregut. Per què es va decidir donar publicitat a un incident tan poc rellevant? ¿No és lògic sospitar que algú va creure que convenia fer-ho i que les motivacions tenen a veure amb els temors i la incomoditat de la cúpula d’Iniciativa derivats de la responsabilitat de dirigir els Mossos?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.