Opinió

opinió

Qui governa, el PSOE o el PP?

Al PP li agrada mostrar-se com un partit eficient, però ‘es maten' entre ells

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, va dir no fa gaire: “[El govern espanyol] Ha fet les coses malament en el passat i tinc seriosos dubtes que sigui capaç de fer bé les coses en el futur”.

De fet, actuen com si l'única solució a la crisi econòmica solament la tingués el Partit Popular. La seva supèrbia no té límits. Ja fa anys que està utilitzant la mateixa estratègia: sigui denigrant personalment la imatge de Rodríguez Zapatero, sigui en la seva total falta de cooperació en la governabilitat del país. El president hauria de ser ell puix que la política econòmica neoliberal del PP és superior a la política socialdemòcrata, creu. Segons el mateix president dels populars, solament el PP és capaç de fer-nos sortir de la crisi.

El PP és un fanàtic del mercat i reaccionari en política social: no a l'avortament (però declara guerres), no a l'eutanàsia, no als matrimonis gais; i coincideix amb l'Església en el no a l'educació de la ciutadania i en altres matèries; juga a ser catalanista i al mateix temps a denunciar el nou Estatut de Catalunya per anticonstitucional; creu que és l'únic defensor de la classe obrera (té els secrets de la verdadera reforma laboral però no l'explica). Posseeix el secret de la política internacional (la col·laboració amb el Marroc per exemple...).

Al Partit Popular li agrada mostrar-se com un partit eficient i..., però els seus líders es maten entre ells: Esperanza Aguirre contra Alberto Ruiz-Gallardón (afer Caja Madrid), María Dolores de Cospedal i Javier Arenas, mentre que Rajoy callava per no crear encara més polèmica interna dins del partit parlant dels cementeris nuclears; si parlem d'integritat no serà per la xarxa Gürtel, ni per la infinitat de corrupcions ni per ciutadans models com ara Carlos Fabra i Francisco Camps, ni pels interessos urbanístics (al barri del Cabanyal, per exemple). L'última que han fet és mostrar-se com un partit responsable en el conflicte marroquí... (la culpa del conflicte és de Zapatero, naturalment).

Pot un partit com el Partit Popular governar bé aquest país? A mi em sembla que no perquè li falta el més important de tot: tenir sentit d'estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.