Articles

Amb permís de Montilla

D'AVUI.cat

Molts governs tenen algun ministre riota que els fa d'ase dels cops. Als anys 80, els espanyols van atorgar aquesta funció a Fernando Morán –el que pujava al ficus– i ara li han donat a Magdalena Álvarez, que ha guanyat per golejada Miguel Ángel Moratinos i que conserva el liderat gràcies als catalans: pel desastre de Rodalies i per la retirada de Joan Clos. Tot i així, no hi ha res que iguali l'increïble cas de Joan Saura.

El conseller d'Interior ha comès molts errors empitjorats posteriorment per explicacions maldestres. Però dubto que hi hagi cap president que permeti que s'acarnissin amb un membre del seu gabinet com ho fa tothom amb Saura, fins i tot companys de govern i lobbies. Montilla es va reunir ahir amb representants del lobby jueu i va permetre que sortissin de la trobada anunciant que castigaran el conseller deixant-li coixa una taula rodona que es convertirà, precisament per això, en centre d'atenció. Què els va dir o els va deixar de dir el president en la trobada? Massa sovint sembla que Montilla no s'acaba de creure la institució que presideix i que la utilitza com a eina per regular el seu poder. El misteri és per què ICV es deixa utilitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.