Articles

¿Quant costen 400 euros?

D'AVUI.cat

El 27 de gener de l’any passat era diumenge. A quarts de dotze del migdia, José Luis Rodríguez Zapatero va aparèixer a l’Hotel Auditorium de Madrid per clausurar la conferència política del PSOE, l’acte que havia de donar lluïment a l’aprovació del programa electoral dels socialistes espanyols.

El cas és que el secretari general es va enfilar al faristol entre l’ovació dels delegats. Va prendre la paraula per dir: “Com que sé que hi ha famílies que tenen dificultats per l’increment dels preus i de les hipoteques, em comprometo a fer una devolució de 400 euros [...] per demostrar que estalviar és molt bo i que estalviar per ajudar les famílies quan tenen problemes és del que és capaç aquest govern”.

Allò va costar 5.000 milions d’euros, quatre vegades l’oferta que s’ha fet a la Generalitat per al finançament. Zapatero, efectivament, va aconseguir guanyar les eleccions –cinc setmanes més tard– i el mes de juny van començar les devolucions, que es van allargar fins a aquest desembre. El que no sabem és a quant pujarà, al capdavall, la factura total d’aquesta forma de governar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.