Articles

Catalunya és com Kosovo?

Desclot

Atribueixen a Josep Pla una frase definitiva sobre el caràcter hispànic. Segons diuen que deia, “el que més s’assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres”. Això és exacte. Aquesta consideració es pot fer tant des d’Espanya, com a sentència lapidària del caràcter nacional, com des de Catalunya, com a advertència fatal de les conseqüències que es deriven d’intentar entendre’s amb un espanyol sigui quina sigui l’opció ideològica que hagi pres. La història immediata els ha donat peu per lluir divisa. Pel que fa a Kosovo, el que més s’assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres.

Perquè tant el PSOE com el PP haurien pres les mateixes decisions patriòtiques en aquest front i perquè tots dos han volgut aprofitar una qüestió d’Estat per deixar-se en evidència i fer de pas el ridícul a escala internacional. Socialistes i populars consideren que retirar la tropa de Kosovo serveix d’avís a bascos i catalans i els fan guanyar adeptes per si algun dia un d’aquests dos països decidís kosovitzar-se. Això dels adeptes és discutible. Vés a saber què farien els russos. Potser els interessaria, per sobre de qualsevol altra consideració, que Catalunya fos independent per poder vendre-li gas o per fer una macrocanonada fins a Andorra. Quant a l’avís intern, ens honora. Si Espanya veu Catalunya com Kosovo, vol dir que són més optimistes que moltíssims catalans, proserbis per interès o per prudència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.