Articles

De la Vega i Vic

Desclot

Per tercera vegada consecutiva, com Pere, la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha criticat a demagògia oberta la proposta de l’alcalde de Vic sobre l’empadronament d’immigrants. Una iniciativa, com totes les que provenen d’instàncies públiques, que es pot i que cal valorar i, si cal, criticar.

Però aquesta no és la qüestió
. La qüestió és que Plataforma per Catalunya no és un bolet vigatà, sinó la conseqüència d’una situació social difícil, complexa, problemàtica. I aquesta realitat social pot desembocar també en normatives arriscades –fins i tot temeràries, èticament reprovables o contraproductives– com la de Vic. ¿I per què els ajuntaments legislen sobre àmbits que els depassen i els desborden? Perquè l’Estat, que és qui té la competència o l’obligació, no ho fa. Pitjor encara. Perquè ho fa i després s’inhibeix. Les successives lleis d’immigració que s’han aprovat a Espanya en la darrera dècada no s’han aplicat. Els partits tenen un discurs políticament correcte, però encara són capaços de detectar el problema real, legislen per abordar-lo i després no s’atreveixen a actuar en conseqüència. Algú s’ha llegit la llei d’estrangeria vigent? Versió 15.0. Per què no s’aplica? Què critica la vicepresidenta De la Vega? Per vergonya i coherència, hauria de callar. Ella i el seu govern en són els culpables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.